Sportlov, skidföre, vackert med snö och sol!

Nu känns det nästan fel att vända kosan mot Sydafrika!, men 1.6 har en grupp resa och Star for life, skolsystemet för ungdomar, fyller 10 år. Jag är ju ambassadör för Star for Life, nästan sedan starten och många i vår förening har även besökt skolor och blivit som jag, engagerade.

När man kommer in på skolorna, grips man av en oerhörd glädje över att det lilla som vi kan göra, ändå gör så stor skillnad. Ungdomarna blir sedda, får en identitet, självförtroende och vet att de inte ska ha oskyddat sex, p.g.a. hiv- och aids risken. Vid det här laget är det över 150 000 elever som kunnat gå igenom Star for Life. De blir entusiastiska över sina studier, det är roligt att vara med om dessa lektioner, alla blir stjärnor, de får en drömbok där man skriver in sina drömmar. Först skriver de sina drömmar lite trevande, sedan med ökat självförtroende, till sist vågar de säga – jag vill bli sjuksköterska, lärare, ingenjör. Jag kan, om jag bara bestämmer mig!  De blir dedikerade, kan senare i sin tur hjälpa till att coacha de yngre.

Det blir konserter med körer med ungdomar och svenska artister, Triple & Touch, Molly Sanden Måns Zelmerlöw, Nisse Landgren. För att nämna några! Safari turer, utflykt på floden, och som avrundning Stellenbosch med vingårdar och Goda hopps udden, pingviner m.m.

Vårt eget 1,6 seminarium äger rum den 17 feb i Kapstaden i samarbete med Mhani GIngi, den kvinnoorganisation vi där samarbetar med. Det blir mycket spännande! Kardiologprofessor Karin Schenck Gustafsson reser ned och föreläser och jag får berätta om vår 1.6 organisation!

Håll tummarna och sen, när vi är hemma igen laddar vi upp inför Woman in Red, vår Hjärtkampanj, som i år går i 17 städer .

se www.1.6miljonerklubben.com

Tack, för att ni är med och stöttar vårt arbete för alla kvinnors hälsa!

Bästa hälsningar

Alexandra

 

 

Kommentarer