Våra ambassadörer

Alexandra Zazzi

Med glädje och passion för mat fångar Alexandra publiken och är flitigt anlitad som kock, programledare, föreläsare och skribent. Oavsett om det är stora eller små grupper sprider hon alltid samma värme och engagemang.

Alexandra Zazzi är frilansande kock, matskribent, författare, föreläsare och programledare. Hon är född i Stockholm av svensk- italienska föräldrar och är uppvuxen i Rapallo, norra Italien.

Matintresset ligger i generna, en härlig blandning av den italienska lusten till mat och råvaror samt kärleken till svensk husmanskost. Med passion, lagar hon och pratar om mat.

Idag är Alexandra Zazzi en flitigt anlitad tv-kock, matskribent, föreläsare, kokboksförfattare och seminariearrangör. Hon är hunnit med att skriva flera kokböcker och har en egen matspalt i Göteborgs Posten sedan 2007. Alexandra har varit programledare eller medverkande i otaliga mediala produktioner inom TV och radio.

Som konferencier och moderator kan man se henne på många olika scener med återkommande uppdrag (som t.ex. Bokmässan i Göteborg).