Våra ambassadörer

Shirley Clamp

Shirley Clamp är en av Sveriges mest älskade artister som fick sitt genombrott 2004 när hon deltog i Melodifestivalen med låten ”Min kärlek”. Singeln fanns med på Shirleys debutalbum ”Den långsamma blomman” som släpptes samma år och nådde #3 på det svenska albumlistan. Sedan dess har hon släppt ytterligare fyra studioalbum, en samlingsskiva, flera singlar och en EP. Genom åren har Shirley deltagit i en mängd olika tv -program, ytterligare några gånger i Melodifestivalen samt gjort många och mycket uppskattade livekonserter runt om i Sverige.

2019 hade hon, tillsammans med sitt band, premiär på sin egen föreställning ”Shirley Clamp – nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”. Den fick fantastiska recensioner och visar att Shirley, förutom sin musikaliska talang och fantastiska röst, också har en underbar komisk tajming.

Under 2021 släppte Shirley ny musik, var programledare i Melodifestivalen, arbetade med Stadsteaterns uppsättning av musikalen”Sound Of Music” och i december var det äntligen nypremiär för föreställningen på Maxim.

2022 började med en vårsäsong på Stockholms Stadsteater där Shirley gjorde rollen som abedissan i “Sound Of Music”. Hon har också hunnit med Melodifestivalen där hon gjorde låten “Let There Be Angels”, en låt som uppskattats väldigt av hennes fans och har streamat närmare 2 miljoner gånger hittills.

Hösten 2022 tar Shirley äntligen med sig sin älskade föreställning ut på Sverigeturné!