Våra ambassadörer

Bilden visar sångduon Lise och Gertrud

Lise&Gertrud

Vi är stolta över våra musikaliska ambassadörer Lise Hummel och Gertrud Stenung som tillsammans är Lise&Gertrud

Lise&Gertrud möttes på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där de helt enkelt utgick från det de hade – två röster och en cello.

Nobelfesten, Allsång på Skansen, Så ska det låta och Idrottsgalan är exempel på tillfällen då Lise&Gertrud synts och hörts under åren. De har uppträtt på Orphei Drängars årliga Caprice, Pridefestivalen och i Dalhalla samt varit förband till såväl Sven-Ingvars som The Manhattan Transfer. De har hittills producerat sex egna shower och släppt fyra CD-skivor och två DVD-skivor.

Idag är de väletablerade som Lise&Gertrud och det som kunde ha varit en begränsning visade sig istället vara deras väg till framgång – stora uttryck i det lilla formatet.

Genom sitt egna uttryck – två röster och en cello – har artistduon Lise&Gertrud etablerat sig på den svenska underhållningsscenen.

Med stor musikalitet tolkar de världshitar på sitt personliga och avskalade sätt. Deras tolkningar tillsammans med en befriande humor har under åren gett Lise&Gertrud en bred och trogen publik.

Lise&Gertrud om Lise&Getrud

Vi möttes och fann varandra för ganska länge sedan. En av oss växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra är uppvuxen i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta. Det vi delade var en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka oss på en scen. När våra vägar korsades blev det början på något nytt – två röster och en cello.

Vi delar fortfarande den där passionen för musiken och idag har vi också en publik som ger oss möjlighet att uttrycka oss – på vårt eget sätt. Tack vare er får vi inspiration och kraft att fortsätta utvecklas med det vi tycker så mycket om.

”Vi är två artister med två hjärtan som bultar för musiken, lusten och leken.
Vi är Lise&Gertrud”

Lise och Gertrud