Alexandra Charles

Hjärtgolf på Mallorca, ny kalender och en väldigt viktig kväll

Den 2017-09-18 16:36

Magiska Mallorca!

Våra vinnande golfdamer i Hjärtgolfen, Marina Bardell och Lena Kolesar, vann ju att resa till Mallorca, Santa Ponsa GKför att delta i Prinsessan Birgittas Cup, som pågår sedan 26 år, och vilka härliga dagar vi fick tillsammans! Förutom att Marina och Lena gladdes mycket åt resan gläds vi också väldigt mycket åt att Hjärtgolfen inbringat över 75.000 kronor till Kvinnors Hälsa.

Snyggt jobbat Marina och Lena som kom på en fjärdeplats i tävlingen där det var både kvinnor och män som deltog! Här nedan ser ni Prinsessan Birgitta tillsammans med mig och själv och min make Bengt von Hoffsten.

Vilken förebild Prinsessan Birgitta, 80 år är! Nästan varje dag är hon på golfbanan och lever ett fysiskt aktivt liv vilket är så lätt i detta klimat, tänker jag, men vi fick uppleva ett par dagar med hårda vindar och mängder av regn, också… Trot vädrets skiftande karaktär är det så underbart att göra utflykter på Mallorca. Havet, bergen, det vackra landskapet och så mycket att uppleva i lama, men framför allt älskar jag naturen. Att vandra i bergen och bada i havet, det gör så mycket att komma ut i naturen om man känner sig nere eller stressad, tyvärr ett ämne som håller sig kvar på "topplistan" över vår hälsostatus i världen. Psykisk ohälsa breder ut sig och vi måste hjälpas åt på alla sätt för att sprida vetskap och uppmärksamhet. Att det inte är något att skämmas över och att det finns en hel del man kan göra om man mår dåligt.

Nu planerar vi för den kampanj vi har startat  tillsammans med Psykiatrifonden om psykisk ohälsa. Varmt välkomna till vår afton Mental Health Evening på Maximteatern i Stockholm den 9:e oktober.

Lisa Nilsson, operatrion Devine, Nanne Grönwall och Suzanne Osten står på scenen och intressanta och kunniga ord får vi från bland andra Stefan Einhorn, författare och professor, Ann-Kristin Sandberg, samordnare Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa,  Lena Flyckt docent och vice ordförande Psykiatrifonden, Martin Schalling professor och ordförande Psykiatrifonden, Pebbles Karlsson Ambrose författare.

Goda nyheter! Vi har en ny kalender på väg vilken vi givetvis tar med oss till vår monter på bokmässan i Göteborg där vi är på plats. Vi bjuder också på Litterär salong den 28:e september på Rubinen, se vår webbsida för mer information och kom gärna förbi och säg hej!

[caption id="attachment_15136" align="alignnone" width="400"] Bilderna i kalendern är ett urval utav "best of" från våra tidigare kalendrar. Här Lill Lindfors[/caption]

Kalendern är ett samarbete med MOD, mer Organ Donation, det är ju brist på organ och vi måste lära oss att tala mer om hur vi vill göra om olyckan är framme - det finns spännande forskning, som nu redan jobbar med att ta fram ett mekaniskt hjärta, Real Heart, just för att möta behovet av nya hjärtan.

Glöm inte att titta på vår Web TV, Kvinnor o Hälsa - nya program varannan vecka!

Här ser ni Alexandras Hörna WEBB TV

Ha en fantastisk vecka så hörs vi snart igen!

Kommentera

Dags att ladda för Hälsodagen!

Den 2017-09-04 17:36

På söndag är det vårt viktiga projekt Hälsodagen ute på Djurgården, vid Sjöhistoriska i Stockholm. En dag ni verkligen inte får missa, en heldag för hela familjen ung som gammal! Vi börjar dagen klockan 11 med en natur-yoga-promenad ledd utav Camilla Elander, "Breathwalk" heter den. Sen drar vårt digra scenprogram igång lett utav härliga Annika Jankell ihop med Charlotta Huldt. Här bjuder vi på såväl träning med Susan Lanefelt, musik av Gladys del Pilar, familjeyoga för alla åldrar och inte minst DJ Gloria som verkligen får kroppen att röra på sig!

 

Experter från vår medicingrupp finns på plats i vårt Hälsotält, där givetvis vi på kansliet också står, så kom dit och ställ frågor till läkare, hälsa på oss och glöm inte att det även är massa roligt för de yngre familjemedlemmarna. Cirkus Scott har en magiker på plats, Skansen bjuder på närkontakt med djur och så finns det en stor hoppborg för de som har allra mest spring i benen. Vi har ett cafétält när hungern smyger sig på och våra utställare bjuder även de på massa intressant, aktivt och roligt så tag med vänner och familj till Djurgården på söndag!

 

Ni kan också föranmäla er HÄR vilket gör att ni är med i vårt lotteri med riktigt fina priser!

Jag vill föranmäla mig


Kommentera

En fantastisk filmkväll med viktigt budskap!

Den 2017-08-13 08:20

Vilken trevlig kväll vi fick tillsammans på biograf Zita där vi bjöd in till förhandsvisning utav filmen Barnmorskan härom kvällen. Ni var många som kom och förutom filmupplevelsen var det intressant att få ta upp detta viktiga ämne, våra barnmorskor och deras otroliga jobb, tillsammans med Susanne Georgsson, barnmorska och Maj Rydström, ordf i Barnmorskeförbundet. Här följer några bilder från kvällen och även ett blogginlägg från vår medlem Anette Grinde som berättar om sina tankar kring det som pågår inom vården just nu.

Varmt tack till våra volontärer Ulrica, Anne-Marie och Christina som tillsammans med Aster från kansliet hjälpte till att välkomna alla gäster.

Efter filmvisningen blev det diskussion på scenen mellan Susanne Georgsson, barnmorska, docent och prefekt på Sophiahemmet Högskola samt Maj Rydström, ordf i Barnmorskeförbundet och Alexandra.

Vi vet att våra filmvisningar blir fullbokade väldigt fort och därför glädjer det oss att vi fått ett erbjudande från Folkets Bio att ge er. Här kan ni gå två stycken och bara betala för en! Erbjudandet gäller fram till den 31:a augusti på landets alla biografer.

Och så här skriver Anette Grinde i sin blogg Reflektioner Allteftersom:

Barnmorskan på Zita

Jag var igår på filmen Barnmorskan på biografen Zita i Stockholm. Det var en filmvisning för 1.6 & 2.6 miljonerklubbens medlemmar. Dessa förhandsvisningar är en fin medlemsförmån, ett fint tillfälle att samtal om viktiga frågor och ett fint tillfälle för en fin biograf att visa sig för fler och andra än de kanske vanligtvis gör. Tack, både till föreningen 1.6 & 2.6 miljonerklubben och till Zita, som tog väl emot oss alla.

Efter filmen bjöds på en efterföljande diskussion om situationen för barnmorskor och sjuksköterskor i Sverige idag. Det är en kvinnofråga. Ja, en fråga för män också, men företrädesvis påverkar den kvinnor mer direkt. Det är en lönefråga. Det är en arbetsmiljöfråga. Eller flera. Det är en landstingsfråga, där någon pekar ut Stockholms landsting som ingen vill vara i. Det är en livsprioriteringsfråga - för att vi alla är människor och försöker skapa bra liv. Det är en stolthetsfråga, för att barnmorskorna inte är maskiner. Barnmorskearbetet är ett hantverk, ett unikt och mänskligt otroligt viktigt arbete, vilket framkommer både i filmen och i det efterföljande samtalet. Det är också en utbildningsfråga, där det visar sig att det inte finns tillräckligt många och relevanta praktikplatser. För få utbildar sig. För många äldre väljer att inte utöva sitt yrke.

Ja, det finns många skäl till problematiken för barnmorskorna och därmed också för alla kvinnor som idag står inför en skräckig, fantastisk och nödvändig livssituation där de oftast behöver hjälp av en kvalificerad barnmorska. En livsavgörande situation. Ja, en livsavgörande, livsförändrande, skräckig, fantastisk och nödvändig livssituation med innebörden att det eller de små liv som växer i hennes kropp skall lämna den på ett tryggt och säkert sätt.

Detta var ingen film att snyfta till, snarare skaver den. Det är bra, förstås. Frågorna efter skaver också. Vilket inte är bra. Barnmorskesituationen inkluderar en bristsituation, som träffar ett mycket viktigt kvinnoyrke och som t ex beror på felaktiga och vansinniga prioriteringar som förstås hör pengar till. Ja, pengar spelar roll, men kvinnor, relevanta arbetssituation och säker vård hör också dit. Prioriteringen behöver betänkas, det är helt uppenbart att beslutet inte är grundat på hela bilden, hela värdegrunden. Om nu kvinnor (50% av befolkningen) och deras väl tillhör bilden och värdegrunden. I detta tillhör också männen, förstås. Det är också deras arbetsplats, deras barn och deras välmående. Vilket förstås också spelar roll.

Barnmorskan. Yrkesutövaren och yrket, dess otroligt viktiga roll, spelar roll. Så ja, se filmen. Bilda dig en egen uppfattning om du gillar den. Vi gillar alla olika. Och ja, engagera dig i debatten för yrkets och utövarnas väl. Det spelar roll.

Anette Grinde

 

Kommentera

Det är dags att ändra villkoren för barnmorskor & sjuksköterskor!

Den 2017-07-27 11:00

Så här får det bara inte fortsätta, det är nu hög tid att vi verkligen tittar på hur vi i vårt land kan ändra villkoren för barnmorskor och sjuksköterskor. Läs gärna den här viktiga artikeln som var i Svenska Dagbladet häromdagen. Här kan ni läsa hela artikeln via länken: SVD-artikel

Och här ett axplock av innehållet:

Gyn-akuten har stängt, abortmottagningen är nerlagd och hälften av all kvinnosjukvård ska ut till privata vårdgivare i öppenvården. Nästan bara cancerfall och förlossningar blir kvar på Nya Karolinska i Solna.

– Något liknande skulle aldrig hända en specialitet för manliga patienter, säger Marta Christensson, ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm, här tillsammans med Sonia Andersson utanför Karolinska.

Kvinnosjukvården på Nya Karolinska sjukhuset i Solna dras nu ner kraftigt. Flera experter som SvD talat med varnar nu för att neddragningarna inom kvinnosjukvården går för långt.

Den avancerade kvinnosjukvården bantas kraftigt, bara den vård som handlar om cancersjukdomar blir kvar – men även kunskapen om kvinnors särskilda cancertyper tunnas ut i den nya NKS-organisationen.

Också gynakuten stängs, i stället hänvisas kvinnorna till den allmänna vuxenakuten i Solna och till Karolinska i Huddinge, även det en åtgärd som minskar den samlade gynekologiska kunskapen.

– Man gör brutala förändringar och lägger ner verksamheter utan att det finns några alternativ, säger en KS-överläkare som vill vara anonym.

Överläkaren menar att det är konsulterna i Boston Consulting Group som SvD skrivit om tidigare, som påhejade av politikerna infört temasjukvård där man bryter sönder kliniker och specialiteter.

– Det skapar kaos och värst drabbas kvinnosjukvården.

Cancerfallen förs över till Tema cancer och nästan hälften av den resterande kvinnosjukvården ska bort från KS och ut till specialistmottagningar i öppenvården. Resten flyttar till NKS och blir en del av Tema barn och kvinnor från 2018.

– Tusentals kvinnor ska ut till öppenvården varje år, i stället för att komma hit där den mångåriga kompetensen finns. Det är patientfientligt och diskriminerande emot kvinnorna, säger Marta Christensson, ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm.

Hon jämför neddragningarna i kvinnosjukvården med krisen i förlossningsvården, där en svensk kvinna kanske föder barn två, tre gånger i livet.

– Jämför med en kvinna som från 15-årsåldern behöver gynekologiska kontroller av en farlig diagnos ända tills hon dör. Missar man en liten cellförändring som man kunde gjort något enkelt med direkt kan det bli väldigt allvarliga konsekvenser. Med NKS och vårdvalet riskerar kvinnor att fara illa.

Sonia Andersson och Marta Christensson, ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm, utanför Karolinska.

Att kvinnovården försvinner påverkar också läkarutbildningen. Sonia Andersson, överläkare på Karolinska i Solna och KI-professor i obstetrik och gynekologi är också orolig för att läkarutbildningen i Solna påverkas av neddragningarna.

– Vi har ingen akut och våra studenter är utlokaliserade till andra sjukhus för att kunna se några akuta gynpatienter. Annars uppnår de inte sina mål och blir inte godkända i gynekologi och obstetrik. Men om de inte kan examineras här förlorar vi massor med statliga pengar. Det slår mot utbildningen och forskningen. Har vi inga ”normala” patienter kan vi inte ha någon klinisk forskning och utan studenter kan inte NKS kallas ett universitetssjukhus, säger hon.

Sonia Andersson lägger mycket tid på att få privata vårdgivare att ta emot studenter men de flesta stänger dörren. De vill inte, det tar för mycket tid och de tjänar bättre på några extra patientbesök i stället, säger hon.

– Jag försöker vädja till deras samvete för att utbilda nästa generations läkare. Jag har 40 studenter varje termin som ska göra sina tre veckors gynekologi. När jag inte kan placera dem försöker vi med övningar på modeller, men utan att öva på verkliga patienter är det svårt att godkänna dem.

Svante Norgren, barnläkare och temachef för barn- och kvinnosjukvård på Nya Karolinska.

– Vårdval är ett faktum och en av landstingets strategier som bestämts av politikerna. Det innebär att vård flyttas ut från sjukhusen och det måste vi planera efter. Det stämmer att hälften av gynekologin som inte har med cancer att göra ska flyttas ut, medan resten är kvar på NKS. Vi måste laga efter vad som gäller, men jag har respekt för att man kan känna oro inför det här, säger han.

Svante Norgren påpekar att Karolinska har ett sammansatt uppdrag med vård, utbildning och forskning. Men allt kommer inte kunna erbjudas ”in house” på NKS.

– Vi ska fortsätta vara drivande på dessa områden. Vi måste ha en komplett utbildning och när vi nu har vårdval måste vi jobba tillsammans med de privata aktörerna. De kan säkert ta på sig utbildningsuppdrag, det är mest en avtalsfråga. Jag förutsätter att politikerna skriver in i avtalen att det ska bedrivas undervisning och forskning hos alla vårdgivare som arbetar för landstinget, säger han.

Kommentera

Vilken vecka!!

Den 2017-07-11 11:49

Dessa dagar i Visby, när så många möts pratar och tar upp ämnen från alla olika vinklar, är alltid oerhört givande och intressanta. Alla möten vi får vara med om, och miljöer, debatter och paneler där vi får möjlighet att sprida vårt viktiga budskap: kvinnors hälsa. Det är hektiska och intensiva dygn och nu när jag får lite återhämtningstid att smälta alla intryck blir jag varm i hjärtat när jag ser tillbaka på alla som engagerat sig och ställt upp så mycket för oss och alla kvinnor där ute. Tillsammans är vi starka! Det får vi inte glömma och vi måste fortsätta på alla sätt vi kan att jobba för jämlikhet inom samhället. Här ett axplock ur min och 1.6 Miljonerklubbens vecka här i Almedalen.

 

I soffan hos News 55 med Artur Ringart där vi pratade om hur pensionärer speglas i media och i reklam. Fredrick Malmberg, chef Nyheterna Tv 4, Erik Blix P4, Alexandra Charles, 1,6&2,6 miljonerklubben, John Mellkvist, Mindmakers PR, Artur Ringart.

 

En annan dag pratade vi om hur nya mötesplatser öppnar upp för svensk arbetsmarknad och vikten av att dra nytta av den mångfald samhället i stort består av. Detta gjorde vi hos Swedavia Airports bland annat tillsammans med deras vd Jonas Abrahamsson.

Det är alltid värdefullt att få exponering så när hårt jobb ger resultat, som här när vi får vara med och prata hos SVT om äldrevård, då blir vi väldigt glada! Det är på det här sättet vi kan sprida information och få upp ögon och öron för det vi står för.

Båten M/S Sigrid var platsen för ytterligare ett viktigt och välbesökt seminarium vi var med och ordnade. Temat var Hormoner och hur de påverkar oss och även hur jämlik vår vård på riktigt är samt att det är hög tid att bryta tystnaden kring "dolda" kvinnosjukdomar.

M/S Sigrid-teamet uppställt efter en lyckad och intressant dag! Ingvor Farinotte, Alexandra, Helena Kopp Kallner, Karin Schenk-Gustafson, Ulrika Johannesson, Kristina Gemzell Danielsson, Daniel Forslund och Anna Starbrink.

Givetvis var vi också, enligt tradition, i Landshövdingens Trädgård en eftermiddag.

Här ser vi duktiga Anne Marie Wenthzel, Katarina Hultling och Jessica Martinsson i Landshövdingens trädgård.

Alexandra Charles, Kristina Gemzell Danielssson, Anne Kihlgren och Helena Richardsson i Landshövdingens Trädgård där Gotlands Landshövding Cecilia Schelin Seidega?rd pratade med bland andra Alexandra på scenen.

Vi nätverkar och bjuder också in till bland annat Hjärtgolfen, här på Gotland gick den av stapeln på Kronholmens GK och några utav de duktiga spelarna ser ni här.

Mikael och Annika Rydberg tillsammans med Karin Schenck Gustafsson och mig själv.

Och här ser i golftävlingens fina vinnarpar! Rolf och Mia Engström som tog hem segern med sina 41 poäng. Tack vackra Visby och alla som hjälpt till den här veckan! Jag önskar er en fin sommar!

Harriet Gillberg , Lillemor Carlsson, Monika Carlsson, Alexandra Charles och Karin Hedberg. Utan teamet, inget Almedalen!

 

Kommentera

Kom och säg hej till oss i Almedalen!

Den 2017-07-05 10:23

Det är minst sagt full rulle här i Visby och vi jobbar på som bara den i vår monter och på alla seminarium och även en och annan debatt och intervju. Precis som det ska vara och det är verkligen inspirerande och intressant att åter igen få ta del av dessa viktiga dagar här på Gotland. Många duktiga och engagerade "under samma tak", eller på samma fina plats kanske man ska säga då mycket sker just utan tak! I eftermiddag, den 5:e som det är när jag skriver det här inlägget, har vi en fullspäckad dag med flertalet viktiga och aktuella seminarium. Hur e-hälsa kan gynna kvinnors livskvalitet, hur framtidens cancerläkemedel ser ut och hur det faktiskt skiljer sig från dagens läkemedel, hur robotik kan skapa en god arbetsmiljö och även senare i eftermiddag om psykisk ohälsa och vem som också hjälper och bryr sig om den anhörige som också dem behöver stöttning och hjälp. Vi startar idag klockan 14.30 i Landshövdingens trädgård, Korsgatan 4 och jag skulle bli väldigt glad om ni kommer förbi! Läs hela programmet här.

Här är jag med i SVT:s direktsändning.

Och här med alla fantastiska talare vi har haft äran att få jobba tillsammans med under våra dagar här. Och än är det inte slut så titta på programmet och ta er tid att komma förbi och lyssna - det är otroligt viktiga och angelägna ämnen.

Här en del i "truppen" som är här med oss! Camilla Wagner, Carin Götblad, Anna Maria Corazza Bildt, Zandra Kanakaris, Maria Andersson, Louise Lindfors.

 

 

Kommentera

Michael Nyqvist var en sådan varm människa

Den 2017-06-28 12:50

Det är med stor sorg vi nås utav beskedet att Michael Nyqvist har lämnat oss. Alldeles för ung, som tyvärr är fallet allt för ofta. Cancern har åter igen tagit ett liv. En av våra största skådespelare har gått bort och budet når oss alla med stor sorg.

Så sent som i januari belönades Michael Nyqvist med en Guldbagge för bästa manliga biroll för sin prestation i "Den allvarsamma leken", bara en utav många roller där han trollbundit sin publik.

För oss blev det oerhört tydligt vilken fantastiskt varm, engagerad och genuint intresserad människa Michael var när vi fick äran att samarbete med honom för vår Kalender. Den kalender vi gör till förmån för forskning för kvinnohälsan - intäkterna går till våra stipendier till forskare, något Michael valde att stödja genom att ställa upp på bild. Han var engagerad och noga med att bilden, som han direkt bestämde motivet för, skulle vara en kopia utav den omtalade bilden på John Lennon och hans älskade Yoko Ono. Precis så ville Michael att bilden på honom och hans Katarina skulle bli. Och så blev det. På lanseringstillställningen vi ordnade för Kalendern var Michael den som pratade med alla, bjöd in alla och en var i samtal och stannade kvar allra längst! Varm, intresserad och på riktigt. De egenskaper som också gjort honom till en utav vårt lands mest omtyckta skådespelare.

Kay Pollak, regissören bakom "Så som i himmelen" säger det så bra:- Det specifika är hans vilja att gå väldigt långt i varje scen, han är unik.

Michael gick bort alldeles för ung, endast 56 år gammal, och vi skickar alla våra varmaste tankar till hans familj.

 

Här kalendern där Michael och hans Katarina valde att bli fotade precis som bilden på John Lennon och Yoko Ono.

 

Kommentera

Polarpriset, ambassadörsträff och en lyckad Politikervecka!

Den 2017-06-21 17:03

Vilken fin och trevlig månad juni har bjudit på! För mig personligen är det en sådan ynnest att få gå på Polarpriset, att detta viktiga och inspirerande musikpris, instiftat utav Stickan Andersson, får leva vidare genom hans familj. Kultur och musik har en otroligt positiv återhämtningsegenskap för många varför det är så viktigt att vi håller detta vid liv.

Vi har också haft fyra bra och lärorika dagar i vår monter under Politikerveckan på Järva. Initiativtagaren Ahmed Abdirahman lyckades med sitt stora driv och engagemang locka många till dessa dagar och jag är stolt och glad att vi kunde vara med i denna viktiga satsning. Många kom fram till oss i vår monter vilket alltid känns oerhört stimulerande och roligt.

Sen har våra ambassadörer nere i Helsingborg rott iland - eller kört i land kanske är ett mer korrekt ordval - den fina underhållningsdagen Sofiero Classic. En fantastisk dag för hela familjen, kanske lite särskilt kul för bilintresserade familjemedlemmar.

Och idag vill jag från mitt hjärta passa på att extra mycket skicka ett STORT VARMT TACK till alla våra fantastiska kontaktkvinnor som gör så oerhört mycket för oss runt om i landet. Vi på kansliet fick den fina möjligheten att umgås här uppe i Stockholm i dagarna två då vi samlades för våra Kontaktkvinnodagar. Vi bytte åsikter, erfarenheter och tankar. Må Bra Café stod på agendan, det projekt vi drivit tillsammans i nio städer för att stötta och integrera utrikesfödda kvinnor runt om i landet. Vi deltog i inspirerande föredrag av Brit Stakston i kommunikation via sociala medier. Vilket spännande fält det är av nya sätt att kommunicera på! Så mycket att lära! Jag hoppas ni följer oss på FB, Instagram och tittar på mina intervjuer i vår Webb TV-kanal!

Dagarna vart väldigt händelserika och intressanta med många nya förslag och skratt.

Missa inte Alexandras Hörna där jag fick ett väldigt intressant samtal med Caroline Törnquist, Nordeas familjejurist med lång erfarenhet av rådgivning i allt som rör vår ekonomi och brinner för att hjälpa. Här berättar hon om sambolagen, arvsrätt, testamenten, försäkringar och vad man bör tänka på vid sjukdom, tex demens. En sambo har ingen arvsrätt, visste du det? Här kan ni se avsnittet: Alexandras Hörna

Här rustar vi nu för fullt inför kommande Almedalsveckan - missa inte att besöka oss där och titta gärna på våra intressanta och aktuella seminarier. Framtidens cancerläkemedel, hur robotik kan skapa en god arbetsmiljö och tyvärr den tråkiga men viktiga punkten våld mot kvinnor. Detta är bara ett axplock utav det våra föredragshållare kommer prata om under våra dagar på plats. Här ser ni veckans agenda: Seminarier Almedalen

Åter igen, stort tack alla ni som stöttar oss och är med oss och ha nu en riktigt fin midsommar!


Kommentera

Låt oss renovera vår kropp och vår knopp!

Den 2017-06-01 16:33

Som vi alla vet är det ju så att om vår kropp slutar fungera, ja då spelar allt annat mindre roll så om det är något vi måste se till att hålla i form så är det just denna. Därför ligger det mig varmt om hjärtat att stödja det föreslagna BOT-avdraget. Ett skatteavdrag som ska göra oss friskare - vilket vi verkligen behöver.

Först kom ROT- och RUT-avdragen för renovering och hemstädning. Nu måste vi jobba för att det nya avdraget ska bli aktuellt – BOT avdraget, som ska hjälpa oss att städa och renovera vår egen kropp.

 

Som ni redan vet arbetar vi för att informera och främja kvinnors hälsa och här ser vi tydligt hur såväl sjukskrivningar som sjukvårdskostnader ökar för varje år som går. Samtidigt ökar antalet personer som drabbas av stress, övervikt och andra riskfaktorer för allvarliga sjukdomar. Lyckas man med det viktiga, förebyggande arbetet är vi övertygade om att det går att vända trenden genom ett förebyggande hälsoarbete. Det är dags att vi tar vår hälsa på allvar och när vi är inne på ämnet vill jag tipsa om att vi är med på årets fina Nationaldagsfirande i Rålambshovsparken nu på tisdag den 6:e juni. En dag som brukar bli både solig och rolig för hela familjen. Vår ambassadör och profil Annette Lefterow håller i ett sommar-yoga-pass under dagen. Ett klockan 13 och ett klockan 15. Titta in på länken här för mer info om dagen: Nationaldagen i Rålampshovsparken

Det är mycket på agendan nu, något sommarlov tar vi inte riktigt än! Kom gärna förbi och säg hej om ni är på Gotland under Almedalsveckan. Vi har ett riktigt intressant och bra program som jag känner tar upp många viktiga ämnen utav våra experter. HÄR hittar ni veckans program.

Onsdagen den 5:e och torsdagen den 6:e juli har vi våra föredrag men under hela veckan har vi vår fina monter på plats.

Välkomna till vår monter på Cramérgatan, plats 318.

Hoppas att vi ses!

Kommentera

En fin dag i kulturen- och hälsans tecken!

Den 2017-05-05 15:43

Det är något med den här fantastiska vårsolen som gör dagarna extra härliga! Ljuset, människor ler mot varandra, håller upp dörren lite extra och det finns ett positivt skimmer som jag tycker är väldigt fint. Jag säger det säkert så ofta att ni börjar tröttna, men vi får inte glömma bort att ta hand om varandra. Och om oss själva, något min dag handlat en hel del om. Jag har haft nöjet att få spendera dagen tillsammans med tre otroligt duktiga och inspirerande kvinnor vars gemensamma nämnare är att vi kvinnor inte får glömma bort att ta hand om oss. Här på Operan har vi idag fotat för nästa utgåva av vårt magasin och som ni ser är jag i celebert sällskap. Vår kultur- och demokratiminister Alice Bah, forskaren Anne-Marie Wenthzel och forskaren och gynekologen Helena Kropp Kallner.

Vikten av att känna efter hur vi mår, på riktigt, att ta på allvar om något i kroppen känns fel. Kan vara en knöl i bröstet men likaväl en trötthet som smyger sig på eller att man känner sig låg och deprimerad. Vår kropp säger ofta till oss när något inte är som det ska men allt för ofta är vi för stressade för att hinna lyssna. Vi pratade också mycket om vikten utav återhämtning, att till exempel få denna paus via kultur. Att läsa, gå och se en föreställning, dansa eller kanske måla en tavla. Hälsa och kultur går ihop och mer om detta får ni läsa i vårt nästa nummer. Utanför blommade körsbärsträden och jag skänker en varm tanke till Tomas Tranströmer som många ville minnas lite extra i Storkyrkan bredvid Operan där vi höll till. Kulturens röda, fina tråd vävdes in i min dag även där.

Är ni i närheten utav Göteborg nästa vecka missa inte vårt intressanta seminarium den 8:e maj klockan 17.30 på Hotel Waterfront. Väldigt aktuella föreläsningar just bland annat om hormonförändringar, klimakteriet, inkontinens och också om hjärtsvikt och allergi. Innan kvällen är slut bjuds vi också på fin musikalisk underhållning. HÄR kan ni läsa mer om kvällen. Seminarium Göteborg 8:e maj

Och är ni golfare får ni absolut inte missa att anmäla er till Hjärtgolfen som kommer gå av stapeln nu på flera golfbanor runt om i landet i vår och i sommar. Bilden här är från förra året då vinnarna fick följa med ner till Mallorca och spela på Prinsessan Birgittas hemmabana. Likadant blir upplägget i år så tipsa era golfväninnor och gå in på länken här och anmäl er! Hjärtgolfen

Förra årets vinnare Lotta Lundin och Lena Andersson med Prinsessan Birgitta och så jag själv. Vill du veta mer om tävlingen, kontakta annika.noren@malarogk.se

Ha nu en fin helg!

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

2,6 miljonerklubbens bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Omfamna din frustration - den är din känslobarometer in action!: Inte för att jag någonsin skriver bloggar som jag inte har en stark vision med, med dagens blogg är oerhört viktig att reflektera över, för idag ska det handla om frustration, och det är alltför må... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Scandicwww.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com