Alexandra Charles

Lyckad inspirationskväll

Den 2014-09-18 08:54

140 talet kvinnor samlades igår på Berghs School of Communication här i Stockholm. Det var en inspirationskväll kring kommunikation, entreprenörskap, hur man blir en bättre talare och löser konflikter.

En mycket lyckat och lärorik kväll fylld med glädje. Jag tog till mig mycket som jag kommer att ha stor nytta av.

Alexandra

berghs
Fyra Star for Life ambassadörer på Bergs inspirationskväll: Jana Söderberg, Anna Dyhre, Åsa Marklund fr Bergs och jag. Eva  Frössén  saknas , likaså Elin Bäck som underhäll oss med skönsång.

var dig sj'älv

Kommentera

Tack Inger!

Den 2014-09-18 08:44

Igår tackade vi av vår duktiga och uppskattade medarbetare Inger Boström som efter många år nu lämnar oss. Inger har varit vår chefssekreterare i nio år och även min assistent.

Vi önskar Inger all lycka i framtiden och hälsar Marie Tyréus välkommen som efterträdare. Marie blir även samordnare hos oss.

Alexandra

Birgitta Jenny, Lucienne, Ingemo, Inger (i svart med blommor framför sig), Alexandra, Carina, Pia , Kerstin och Ranna efter kaffe och tårta! Och som ni ser på bilden, lite bubbel blev det också.

Kommentera

Ännu en miljon!!!

Den 2014-09-13 18:48

Hurra! I år har alla vi tillsammans via vår App "Gå för hjärtat!" promenerat in ännu en miljon kronor till samlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som årligen delar ut pengarna i form av stipendier till forskning om kvinnors hjärthälsa.

Det betyder att vi sedan starten för tre år sedan har promenerat in 2,3 miljoner kronor till forskning som kan bidra till att ge alla kvinnor ett längre liv. Visst är det underbart.

Under 2014 har hittills över 33 000 personer använt appen. Över 224 000 promenader registrerades. Varje dag promeneras i snitt 6 356 kilometer. Fantastiskt! En miljon kilometrar motsvarar 25 varv runt jorden.

Årets insamling pågick från 1 mars tom 7 september. Och i början av nästa år drar vi igång igen med. Fortsätt gå. Fortsätt samla inpengar till forskning om kvinnors hjärtan.

Alexandra

Kommentarer

Ann-Inger skrev 2014-09-15 09:45:

Laddat ner appen men den tar bara tid inte längden så det blir inga pengar

Alexandra Charles skrev 2014-09-15 14:55:

Hej Ann-Inger, årets insamling avslutades 7 september. Håll utkik på vår hemsida när nästa års insamling börjar i början av 2015.

Kommentera

Brand farligast för äldre

Den 2014-09-11 14:21

Äldre, eller närmare bestämt personer över 65 år, är överrepresenterade i alla typer av olyckor. Även bränder.

Detta är ett allvarligt faktum som vi kanske inte tänker så ofta på. Men i år har Brandskyddsföreningen Sverige uppmärksammat just detta under sin brandskyddsvecka som pågår just nu över hela landet.

Själv var jag inbjuden till den skånska brandskyddsdagen hos Myndigheten För Samhällsskydd och Beredskap, MSB, i Revinge idag. Dagen invigdes av landshövding Margareta Pålsson och representanter från olika räddningstjänster informerade bland annat om hur man kan förstärka brandsäkerheten hos äldre och öka brandsäkerheten i äldres boende.

Men förste talare var jag, inbjuden för att tala om äldre och äldres liv. Mitt tema var "Älska att åldras" och jag påpekade att män och kvinnor behöver varandra. Vi har ju om inte annat alla en mor, ofta även en syster, en dotter eller en väninna.

Publiken bestod av två tredjedelar män, men de verkade uppskatta mitt anförande där jag också tog upp hur viktigt det är att vi förstår varandra över generationsgränser och att män och kvinnor närmar sig varandra för att förstå varandra bättre. För olika är vi, både biologiskt och på andra sätt.

Jag hoppas alla ser över brandskyddet i sitt boende och hos äldre släktingar. Risken att drabbas av brand och att omkomma i brand ökar ju äldre vi blir. Vill du veta mer gå in och läs på websidan www.dinsakerhet.se

Alexandra

brandskydd
Med Kjell, Andreas , Bo , Michael , Rune på brandskyddskonferensen.

Kommentera

Bejublade golfdagar

Den 2014-09-08 22:10

Vilka underbara golfdagar det blev i Helsingborg och Vasatorps golfklubb där ju våra vinnare av årets GoRedGolf fick Pro-Am-platser till Helsingborg Open i förstapris.

GoRedGolf är en av många aktiviteter inom 1,6-2,6 miljonerklubben. Vi vill med denna aktivitet verka för  kvinnors motion, koordination och samhörighet i ett steg mot bättre hälsa samtidigt som vi informerar om 1,6-2,6 miljonerklubbens verksamhet.

Helsingborg Open ingår i Ladies European Open Tour, som pågått under fyra hektiska dagar. Många av de bästa kvinnliga golfspelarna från hela världen har deltagit och vi har varit på plats för att dels heja på våra Go-Red-vinnare och för att informera om klubbens verksamhet.

Bland annat höll vi en bejublad lunch med 120 gäster där Lill Lindfors och Helene Alfredsson underhöll.

Nu kör vi vidare med våra Hälsodagar runt om i Sverige och flera intressanta seminarier väntar dessutom i höst. Om kultur och hälsa i Umeå 23 september, om benskörhet och ADHD hos vuxna i Jönköping 29:e och den 30:e står ögat i fokus vid vårt stockholmsseminarium. Läs mer och anmäl er på hemsidan www.1.6miljonerklubben.com

Alexandra

bild
Från vårt tält på Vasatorp. Åsa från Helsingborg, Marie, vår Helsingborgsambassadör Eva Möller och jag med Lill Lindfors

 

Kommentera

Golf med kvinnliga världseliten

Den 2014-09-04 22:04

Vi bjöd på lunch med underhållning av bl a Lill Lindfors i samband med invigningen av Helsingborg Open och Pro Am-dagarna på Vasatorps GK idag.

Världseliten inom damgolf finns på plats i denna veckan i Helsingborg Open som är Sveriges nya tävling på Ladies European Tour. Ett nytt kapitel i svensk golfhistoria där våra svenska stjärnor kan visa upp sig på hemmaplan, och publiken njuta av bra golf.

Vi hade en strålande sommardag och stort grattis till Camilla från Linköping som gjorde dagens enda hole-in-one.

Alexandra

bild
Efter lunchen i vår monter med Lill Lindfors, Helene Alfredsson, Eva Möller ambassadör för 1,6 i Helsingborg samt, Åsa, Christina och Marie!

bild
Duktiga Camilla från Linköping som gjorde dagens enda hole-in-one!!

IMG_4363.JPG
Marie och jag med Ninni Berg och Elena Ericsson från Gävle GK Ulrika Wenell och Ada Karovic från Örebeo GK på mingleti Vasatorp

bild
På Vasatorp med våra duktiga ambassadörer Åsa och Christina samt tävlingens finalister

Kommentera

Alla njöt på Hälsodagen!

Den 2014-08-31 19:41

Solen strålade, publiken trivdes och alla våra  hälsointresserade besökare njöt av fantastisk underhållning och träningstips från Gladys ,Blossom, Kayo Susanne Lanefeldt,  Anette Lefterow, Vocalettes och alla andra som fanns på plats på vår Hälsodag på Djurgården under söndagen.

Vi dansade, gympade och njöt av att röra oss tillsammans. Sedan gick vi alla 5 km promenad för den goda hälsans skull. Tänk att träna kan vara såå roligt!

Alexandra

bild1

106162181258

bild3

bild4


Kommentarer

Päivi skrev 2014-09-02 13:09:

Ja, det var en urhärlig dag! Jag bloggade lite om den jag med, ser fram emot många fler härliga hälsoevenemang:-)

http://www.ptpejv.se/2014/09/02/halsodagen-2014-med-16-26miljoner-klubben/

Soliga hälsningar,
Päivi

Kommentera

Hälsodagen 2014!!

Den 2014-08-25 06:25

Välkommen till Hälsodagen i Stockholm nu på söndag 31 augusti. Det är den första i raden av alla de Hälsodagar som kommer att äga rum runt om i hela landet! Dagar då vi bjuder på det senaste inom hälsa och wellness, då du kan motionera och prova på en mängd olika träningsformer för att hitta något som passar just dig.

Ta med dig vänner, familj, arbetskamrater, grannar - ja alla är välkomna på söndag kl 11-16 till området mellan Sjöhistoriska och Källhagen på Djurgården då vi drar igång med Hälsotält, Gymtält och pop-up-spa där Babor bjuder på avslappnande behandlingar.

Ni kan ställa frågor till läkare från Karolinska institutet och andra experter om din hälsa. Dansa zumba, prova yoga eller varför inte kathap. köp lotter, vinn en cykel, lyssna på underbara Vocalettes, Kayo och Gladys del Pilar som underhåller.

Att promenera är det bästa vi kan göra för vår hälsa. Omkring kl 13.30 går vi en 5 km lång promenad tillsammans för hjärthälsan. Alla kan gå med i sin egen takt.

Efter Stockholm på söndag blir det Hälsodagar över hela landet. bland annat i Linköping 3 september, Göteborg och Visby 7 september, Borås 14 september, Malmö 21 september, Helsingborg och Ystad 28 september och Örebro 21 oktober.

Välkomna alla. Anmäl er på hem hemsida, klicka här så kommer ni dit.

Hälsodagen

hjg2010-uppvarmning
Hälsodagen brukar alltid locka många intresserade, kom du också!

Kommentera

Grattis Nils Landgren!

Den 2014-08-11 20:19

Vanligtvis är det han själv som delar ut ett stipendium i sitt namn till unga förmågor, men i kväll fick vår fantastiska trombonist Nils Landgren ta emot Aila och Gunnar Anderssons (generalkonsul för Österrike) musikpris 2014 på Skansens jazzkväll Blå måndag. Priset delades ut av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Stort grattis!

Alexandra

Nils Landgren
Trombonisten Nils Landgren fick idag Aila och Gunnar Anderssons musikpris 2014

Kommentera

Från Capri till Djurgården

Den 2014-08-11 17:26

Tillbaka i stan, ja det trodde man ju nästan inte under denna otroliga sommar. Men nu är vi i full gång och planerar vår årliga Hälsodag då motion och glädje fyller dagen när vi blandar det senaste inom wellness och hälsa samtidigt som vi tillsammans går den traditionella 5 kilometers promenaden för hjärthälsan.

Vi startar i Stockholm den 31 augusti på Gärdet/Djurgården mellan Sjöhistoriska och Villa Källhagen. Hela dagen från kl 11-16 finns vi på plats i hälsotält och gymtält där du kan ställa frågor till läkare från Karolinska Insitutet, och andra experter om din hälsa och passa på att prova på olika typer av träning som dans och zumba och även få individuell rådgivning av sjukgymnaster. Underhållning blir det också, Kayo kör discodans, Gladys sjunger och Vocalettes drar igång allsång. Som du märker en massa inspiration inför hösten.

Medverkar gör bl a Blossom Tainton, Susan Lanefelt, Annika Jankell som är dagens konferencier, Annette Lefterow och alla vi från 1,6-kansliet.

Sedan följer Hälsodagar i Linköping, Göteborg, Malmö. Helsingborg, Ystad och Borås. Läs med på hemsidan (http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/halsodagen/) om vad som gäller där du bor. Här anmäler du dig också så vi vet hur många vi kan räkna med.

Nu är det dags att sopa bort sommarens lättja. Jag avslutade ledigheten med ett par veckor på torpet, lugnt och naturnära med många bad och roddturer på sjön.

Men jag hann innan dess äntligen förverkliga en gammal dröm - en vecka på Capri. Länge, länge har jag velat uppleva denna förtrollade ö med fantasika Villa San Michele vars storslagna utsikt  över klipporna och havet lämnade ett oförglömligt minne!

Vi vandrade, badade och besökte givetvis en av Italiens alla Grotta Azurra.

Alexandra

san michele
Utsikten från San Michele, mer behöver jag väl inte säga!

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

2,6 miljonerklubbens bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Leone Milton

Leone Milton

Därför missade Fi riksdagsplats: I söndags hade Sverige chansen att skriva världshistoria genom att vara det första landet någonsin som röstade in ett feministiskt parti i ett nationellt parlament. Förutom att det hade varit en... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Sensi Femme för alla kvinnors hälsa