Alexandra Charles

Alla njöt på Hälsodagen!

Den 2014-08-31 19:41

Solen strålade, publiken trivdes och alla våra  hälsointresserade besökare njöt av fantastisk underhållning och träningstips från Gladys ,Blossom, Kayo Susanne Lanefeldt,  Anette Lefterow, Vocalettes och alla andra som fanns på plats på vår Hälsodag på Djurgården under söndagen.

Vi dansade, gympade och njöt av att röra oss tillsammans. Sedan gick vi alla 5 km promenad för den goda hälsans skull. Tänk att träna kan vara såå roligt!

Alexandra

bild1

106162181258

bild3

bild4


Kommentarer

Päivi skrev 2014-09-02 13:09:

Ja, det var en urhärlig dag! Jag bloggade lite om den jag med, ser fram emot många fler härliga hälsoevenemang:-)

http://www.ptpejv.se/2014/09/02/halsodagen-2014-med-16-26miljoner-klubben/

Soliga hälsningar,
Päivi

Kommentera

Hälsodagen 2014!!

Den 2014-08-25 06:25

Välkommen till Hälsodagen i Stockholm nu på söndag 31 augusti. Det är den första i raden av alla de Hälsodagar som kommer att äga rum runt om i hela landet! Dagar då vi bjuder på det senaste inom hälsa och wellness, då du kan motionera och prova på en mängd olika träningsformer för att hitta något som passar just dig.

Ta med dig vänner, familj, arbetskamrater, grannar - ja alla är välkomna på söndag kl 11-16 till området mellan Sjöhistoriska och Källhagen på Djurgården då vi drar igång med Hälsotält, Gymtält och pop-up-spa där Babor bjuder på avslappnande behandlingar.

Ni kan ställa frågor till läkare från Karolinska institutet och andra experter om din hälsa. Dansa zumba, prova yoga eller varför inte kathap. köp lotter, vinn en cykel, lyssna på underbara Vocalettes, Kayo och Gladys del Pilar som underhåller.

Att promenera är det bästa vi kan göra för vår hälsa. Omkring kl 13.30 går vi en 5 km lång promenad tillsammans för hjärthälsan. Alla kan gå med i sin egen takt.

Efter Stockholm på söndag blir det Hälsodagar över hela landet. bland annat i Linköping 3 september, Göteborg och Visby 7 september, Borås 14 september, Malmö 21 september, Helsingborg och Ystad 28 september och Örebro 21 oktober.

Välkomna alla. Anmäl er på hem hemsida, klicka här så kommer ni dit.

Hälsodagen

hjg2010-uppvarmning
Hälsodagen brukar alltid locka många intresserade, kom du också!

Kommentera

Grattis Nils Landgren!

Den 2014-08-11 20:19

Vanligtvis är det han själv som delar ut ett stipendium i sitt namn till unga förmågor, men i kväll fick vår fantastiska trombonist Nils Landgren ta emot Aila och Gunnar Anderssons (generalkonsul för Österrike) musikpris 2014 på Skansens jazzkväll Blå måndag. Priset delades ut av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Stort grattis!

Alexandra

Nils Landgren
Trombonisten Nils Landgren fick idag Aila och Gunnar Anderssons musikpris 2014

Kommentera

Från Capri till Djurgården

Den 2014-08-11 17:26

Tillbaka i stan, ja det trodde man ju nästan inte under denna otroliga sommar. Men nu är vi i full gång och planerar vår årliga Hälsodag då motion och glädje fyller dagen när vi blandar det senaste inom wellness och hälsa samtidigt som vi tillsammans går den traditionella 5 kilometers promenaden för hjärthälsan.

Vi startar i Stockholm den 31 augusti på Gärdet/Djurgården mellan Sjöhistoriska och Villa Källhagen. Hela dagen från kl 11-16 finns vi på plats i hälsotält och gymtält där du kan ställa frågor till läkare från Karolinska Insitutet, och andra experter om din hälsa och passa på att prova på olika typer av träning som dans och zumba och även få individuell rådgivning av sjukgymnaster. Underhållning blir det också, Kayo kör discodans, Gladys sjunger och Vocalettes drar igång allsång. Som du märker en massa inspiration inför hösten.

Medverkar gör bl a Blossom Tainton, Susan Lanefelt, Annika Jankell som är dagens konferencier, Annette Lefterow och alla vi från 1,6-kansliet.

Sedan följer Hälsodagar i Linköping, Göteborg, Malmö. Helsingborg, Ystad och Borås. Läs med på hemsidan (http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/halsodagen/) om vad som gäller där du bor. Här anmäler du dig också så vi vet hur många vi kan räkna med.

Nu är det dags att sopa bort sommarens lättja. Jag avslutade ledigheten med ett par veckor på torpet, lugnt och naturnära med många bad och roddturer på sjön.

Men jag hann innan dess äntligen förverkliga en gammal dröm - en vecka på Capri. Länge, länge har jag velat uppleva denna förtrollade ö med fantasika Villa San Michele vars storslagna utsikt  över klipporna och havet lämnade ett oförglömligt minne!

Vi vandrade, badade och besökte givetvis en av Italiens alla Grotta Azurra.

Alexandra

san michele
Utsikten från San Michele, mer behöver jag väl inte säga!

Kommentera

Tack för i år Almedalen!

Den 2014-07-05 22:21

Så var ännu en Almedalsvecka över. Alltid lika spännande med så otroligt många spännande människor, aktiviteter och kunskap.

Vi avslutade med vårt seminarie med det om kvinnohjärtat, som ju var starten för hela vår verksamhet.

Professor Karin Schenck-Gustafsson fanns på plats och talade inför fullsatt lokal om varför det är livsviktigt att veta att kvinnohjärtat och manshjärtat är olika. Vi fick också information om det innovativa  EU-projektet ”Road map for Gender Medicine”.

Nu tar vi lite sommarledigt, spelar Go Red golf i Gävle den 11 juli och förhoppningsvis ses vi på Djurgården i Stockholm söndagen den 31 augusti då vi hoppas på en riktigt trevlig dag i hälsans tecken.

"Hälsodagen" bjuder på det senaste inom hälsa och wellness. På aktivitetsscenen blir det underhållning och prova-på pass med olika träningsformer som Zumba, yoga, dans och mycket mer. Ställ frågor om din hälsa till våra sakkunniga och missa inte våra olika prova-på aktiviteter inom wellness. Vi avslutar med den gemensamma promenaden för hjärthälsan!

Ha en riktigt skön sommar

Alexandra

Karin
Karin Schenck Gustafson talade om varför det är viktigt att känna till skillnader mellan mäns och kvinnorshjärtan

Sista veckan
Tack för i år Almedalen!

Björklund
Jan Björklunds dag idag

 

 

Kommentera

Kvotering inget för Sverige

Den 2014-07-05 09:30

Sverige anses vara ett land i framkant när det gäller jämställdhet men hur ser det egentligen ut i våra ledningsgrupper och styrelser? Nu har tolv europeiska länder lagstiftat om kvotering till bolagsstyrelser för att råda bot på underrepresentationen av kvinnor. Är det dags för Sverige att gå samma väg?

Den frågan ställde vi i vår avslutande debatt under fredagen. Svaret blev – nej.

I vår panel satt: Maria Abrahamsson, riksdagsledamot (m), Cecilia Seidegård Schelin, landshövding, Gotlands län, Annika Elias, ordförande Ledarna, Carina Lundberg Markow, chef Ansvarsfullt ägande, Folksam

Monica Renstig, VD för Women’s Business Research Institute (fp), Ninna Engberg, VD för Stockholm Globe Arenas, Carina Hägg (s) samt Anna Maria Corazza Bildt, EU-parlamentariker (m).

En klar majoritet var mot kvotering. Det finns andra vägar, som att tjata och pressa på bemanningsföretag. Hjälpa fram unga kvinnor, stödja unga kvinnor i karriären mm.

Alexandra

EUkvinnor
Anna Maria Corazza Bildt, Maria Abrahamsson, Monica Renstig, Camilla Wagner, jag, Cecilia Seidegård Schelin, Ninna Säderqvist, Annika Elias, Carina Hägg

Kommentera

Älska att åldras lockade många

Den 2014-07-04 09:25

Kön ringlade sig utanför och det var mer än fullsatt när vi igår öppnade vårt spännande seminarium ”Älska att åldras”. Det märks att detta är en fråga som engagerar många och ligger i tiden. Fler och fler av oss blir äldre, men hur planerar samhället och politikerna för en bra vård och omsorg?

Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm fanns på plats i vår panel tillsammans med Thorbjörn Larsson, vd i Vårdalstiftelsen, Per Granath, vd Humana och de talare som framträdde under dagen.

Överläkare Wilhelmina Hoffman som är vd för svenskt demenscentrum talade om utbildning för livskvalitet, Geriatrikprofessor Gunnar Akner filosoferade över om det är en sjukdom i sig att åldras…!

Minnenas betydelse för äldre med demens och Alzheimers togs upp av Liselotte Jansson, generalsekreterare i Alzheimerfonden följd av läkemedelsbolaget Pfizers medicinske direktör Johan Brun.

Vår kärntruppsmedlem Solveig Ternström, som alltid står för vad hon tycker, var på krigsstigen. Tillsammans med Kommunals ordförande Anneli Nordström fick de oss att fundera över varför det har blivit lågstatus att vårda och hjälpa äldre. En stor sorg och skam är det!

Efter paneldebatt kring frågor som om vården/omsorgen för äldre personer är underfinansierad? Ska vi lyfta vården och omsorgen ur politiken? Vad innebär ett bra äldreboende? Och har läkare och vårdpersonal tillräcklig utbildning i äldres behov?! Avslutades dagens med omvärldsanalytikern Ingela Stensson som tog upp ”Trender för äldre.”

För visst är det så. Att bli äldre innebär för många också lite mer tid att göra det vi drömt om. Resa, uppleva kultur, kanske fortsätta arbeta. Livet efter 65 rymmer väldigt mycket!

Alexandra

älska att åldras
Ämnet att åldras engagerar många

Solveig på krigssitigen i Älska stt åldras
Solveig Ternström var på krigsstigen

Älska Anneli Nordsteöm Kommunsl o Solveig
Solveig Ternström och kommunaks Anneli Nordström

20140703_160912
Panelen debatterar

Ingela Stensson om trender
Omvärldsanalytikern Ingela Stensson om trender

20140703_151744

Kommentera

Fullt i tältet!

Den 2014-07-02 10:56

Vårt seminarium om läsförståelse och måltidens betydelse drog fullt tält!

I panelen stod Erik Fichtelius, vd för Utbildningsradion, författarna, lärarna och läsambassadörerna Johanna Lindbäck och Martin Widmark samt kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Alla var eniga om hur viktigt det är att vi på alla plan hjälper barnen att läsa mer.

Läs med dina barn! Läs med dina barnbarn! Muta om det behövs. Läs allt. Bli en förebild för våra unga. Särskilt killarna behöver förebilder, så även män måste läsa med sina barn och barnbarn. Vi måste också ge lärarna bättre förutsättningar, var några av panelens uppmaningar.

Vårt nästa seminarium äger rum imorgon. Det heter "Älska att åldras" och då tar vi bl a upp det faktum att allt fler av oss blir allt äldre. Hur planerar samhället och politiker för en bra vård och omsorg. Medverkar gör bl a skådespelerskan, regissören och kärntruppsmedlemmen Solveig Ternström.

Vi ses på M/S Sigrid i Visby Hamn kl 14.

Alexandra

läs
Erik Fichtelius, Johanna Lindbäck, Martin Widmark och Lena Adelsohn Liljeroth pratar om vikten av att kunna läsa

fullt tält
Fullt i vårt tält!

20140701_190458
Carl Jan, Sigrid Bárány, Sören Persson, Christina Möller och jag talar om måltidens betydelse.

20140701_185134
Sigrid Bárány, en gång Sveriges Mästerkock, talade om måltidens betydelse

Solveig Ternström
Solveig Ternström kommer att medverka i vårt seminarium "Älska att åldras" imorgon

Kommentera

Promenad för demensvänligt samhälle

Den 2014-07-01 13:52

I morse samlades vi strax söder om Visby lasarett för att tillsammans med Alzheimerfonden, Svenskt Demenscentrum och Hattstugan ta en promenad för ett mer demensvänligt samhälle.

Hattstugan här på Gotland är ett stort föredöme. Ett äldreboende för 10 boende där 12 personal arbetar. Det grundades 1994 av systrarna Systrarna Jane Lindell Ljunggren och Pia Lindell och deras arbete har rönt många lovord runt om i hela landet.  Det drivs i privat regi på uppdrag av Gotlands kommun och har fått flera utmärkelser.

Jane Lindell Ljunggren är en riktigt eldsjäl och vi känner igen henne från tv-serien "Sveriges bästa äldreboende" där hon coachade personalen på Smedsbergets äldreboende i Lycksele.  Serien rönte stor uppmärksamhet och Jane är varje vecka ute runt om i Serige och föreläser om Hattstugans förhållningssätt till sina äldre. Där är de boende delaktiga i vardagen och det får dem att känna sig trygga, behövda, meningsfulla och bekräftade. Det minskar deras oro och gör att de inte behöver ha en massa lugnande medicin och psykofarmaka.

Med på dagens promenad gick bland annat vår äldreminister Maria Larsson och givetvis Hattstugans Jane Lindell Ljunggren.

Alexandra

bild

demenspromenaden 1
Med äldreminister Maria Larsson på promenad för ett demensvänligare samhälle

demenspromenaden 2
På promenaden deltog Hattstugans Jane Lindell Ljunggren, längst till vä

 

Kommentera

Full fart i Visby

Den 2014-07-01 09:19

Vilken fart det är  i Visby. Politikerveckan växer för varje år och ALLA är här. Vill man påverka så måste man vara här, oavsett om man är politiker eller ej.

Klockan 17 idag i residensets trädgård här i Visby är det dags för vårt seminarium "Om läsförståelsens och måltidens betydelse för demokrati".

Läsförståelsens betydelse kan inte överskattas och vi måste höja den hos dagens unga. Tyvärr har läsförståelsen blivit allt sämre de senaste åren. Var femte svensk når inte upp till en grundläggande nivå i läsning. Att tidigt lära sig läsa ger grunden för att klara sina studier resten av livet!

Vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kommer och informerar om regeringens arbete för att öka barns och ungas läsning, vi får även lyssna på mellanstadieläraren Martin Widmark som tipsar vad vi vuxna kan göra  likaså läsambassadören Johanna Lindbäck och utbildningsradions vd Erik Fichtelius.

Efter en kort paus går vi vidare med måltidens betydelse för demokratin där Carl Jan Granqvist är konferencier och gästas av bl a Måltidsakademiens  Christina Möller, LRFs Sören Persson och mästerkocken Sigrid Bárány.

Vi håller på i nästan två timmar. Välkomna alla!

I går var jag moderator för seminariet "Valfrihet i vården" som Svenska akupunkturförbundet bjudit in till. Vi pratade bland annat om "Botavdrag", en skattereduktion för tillförlitliga behandlingar som ihop med vanlig sjukvård kan användas för hälsofrämjande ändamål, samt kultur i vården. Spännande ämne.

Jag var också med i panelen för Expressens Eftersnack med Niklas Svensson, 14 minuter in i klippet kan ni lyssna, klicka här. Vi betygsatte bland annat kristdemokraten Göran Hägglund efter hans fyra år som socialminister. Hur många getingar tror ni jag gav honon...? Lyssna.

Alexandra

botavdrag
Debattledare på diskussion om BOT-avdrag

Ebba Busch, kommunalråd i Uppsala
Med Ebba Busch, kristdemokratiskt kommunalråd från Uppsala i Expressens "Eftersnack" med Niclas Svensson, t hö på bilden

 

 

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

2,6 miljonerklubbens bloggar

Bloggarkivet

Blogg: Lili Öst

Lili Öst

Medvetna val: Det här med medvetna val är långt viktigare än de flesta tror. Upprepade medvetna val. Inte bara medvetna val om vart jag är på väg i livet i stort, utan de dagliga-, tim-, minut och sekundvalen vi... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com

Annonser

Cirkus Scott medlemserbjudande
Sensi Femme för alla kvinnors hälsa